Over Ons

Over Ons

Een biesenschuur
voordeur“In den Biesenschuur”
is ontstaan op het Noordeinde 61. Het was een schuur waar de biesen (wilgentenen die in de omringende grienden gesneden werden) werden opgeslagen en gezwaveld. Dit pand werd  bewoonbaar gemaakt. Een gedeelte van het pand, 16 vierkante meter, werd ingericht als thee- en koffiewinkel. Het kreeg van de eerste eigenaren, Inge en Mark de Haan, de toepasselijke naam “In den Biesenschuur”.

Al snel werd duidelijk dat er meer ruimte nodig was. Deze werd gevonden aan de Stationsstraat nr. 1. Geen 16, maar 150 m2 groot!

Vanaf dat moment hebben Inge, Mark en hun deskundige team van medewerkers “In den Biesenschuur” tot een begrip in Spijkenisse gemaakt.

In Augustus 2013 werd het tienjarig bestaan gevierd en werd van deze gelegenheid gebruik gemaakt de toekomstige nieuwe eigenares Sophia te introduceren bij het publiek.

Sophia van Velzen (in 2012 afgestudeerd als Patissier) was toen al enige tijd binnen het bedrijf werkzaam om de overname zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

Scannen0001Het begon voor haar ooit bij oma op het aanrecht: koekjes bakken.
Drie jaar oud en al een beetje bakgek.
Maar hoe kan het ook anders als je overgrootvader ook bakker was.
Na de basisschool wist zij het zeker. Haar toekomst zou in de patisserie liggen.

De passie en liefde voor het vak werd tijdens haar opleiding alleen maar groter.

Via het diploma “Banketbakker” en “Allround Banketbakker” en diverse stages bij gerenommeerde bedrijven  kon zij uiteindelijk op voor het Patissiers examen en haalde dit felbegeerde diploma. Tijdens deze opleiding is zij uitgezonden naar Seoul, Zuid-Korea om Nederland te vertegenwoordigen op de International Abilympics. Wil je hier meer van weten? Klik op “Sophia en de 8th Internationail Abilympics” in de linker menubalk.