Costa Rica Tarrazu

Artikel 3 van 8
€ 7,40 (inclusief btw)
Overzicht

Costa Rica Tarazzu ‘Libertad’ is een zijdezachte, levendige en heldere koffie met een aroma van bessen, geroosterde noten en donkere chocolade. De koffie besluit met een frisse, ietwat zoete afdronk.

Costa Ricaanse koffie is wel eens ‘te correct’ of ‘erg klassiek’ genoemd. Het tegendeel is waar: Costa Rica is wereldwijd een van de meest innovatieve koffienaties. Met bijzonder strenge waterverordeningen en milieuregels, die koffie van de allerbeste kwaliteit garanderen. Je vindt er uitsluitend Arabica planten. Deze plant levert een lekkere ‘straight’ cup. Onze Costa Rica Tarazu is daar een prachtig voorbeeld van.  

De Costa Rica Tarazzu komt rechtstreeks van de boeren van de Coop Libertad. Die ligt in Santa Marie de Dota, zo’n  70 km ten zuiden van de hoofdstad San Jose. Het Tarazzu-district is wereldberoemd om zijn superieure koffie. Dota is het hoogste, meest afgelegen gebied in dit district en staat erom bekend de beste koffie te produceren. De bonen groeien op 1900 meter hoogte, in perfecte zon- en vochtigheidscondities. Het productieproces voltrekt zich volgens de natte methode. Na het nodige handwerk, rust de koffie vervolgens in de ‘perganimo’: de hoornschil die de koffieboon omhult.


Productiemethode: Wet Process
Type variëteit: 100% Caturra
Grootte van de boon: Screen 17/18
Hoogte: 1800 meter
Bloeiperiode: april – juni
Oogstperiode: juni – februari
Brandhoogte: middel

"tEa-mail"

Meld u aan voor onze maandelijkse "tEa-mail" om de laatste nieuwtjes en aanbiedingen te ontvangen.
Aanmelden

Wilt u een cadeau samenstellen in de webwinkel? 

Geef in het "opmerkingen veld" bij het afronden van uw bestelling aan van welke artikelen wij een cadeau mogen maken.

Shop online!

180+ soorten verse thee

15+ soorten verse koffie

Koffie naar wens gemalen

Verzendkosten €6,95 (NL)

Gratis verzending vanaf €60,-

Gratis af te halen in onze winkel.

Gratis sample

Hier wordt onze thee geschonken:

      

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2017 - 2024 In den Biesenschuur | sitemap | rss