Peru Los Mellizos
OverzichtEen rijke verfijnde koffie met aangename rinsheid van limoen, zoete tonen van karamel en amandel en heeft een bloemige afdronk.
Plantage: Los Mellizos
Regio: Oxapampa, Villa Rica
Variëteit: Caturra, Catimor, Catuai
Eigenaar: Aprocame
Verwerkingsmethode: Washed
Drogingsmethode: Zongedroogd
Groeihoogte: 1300 – 1800 meter
Type: 100% Arabica
Roast: Medium
Deze koffie maakt zijn debuut in Nederland!
Het verscholen dorp Villa Rica is een van de best bewaarde geheimen van Peru, ondanks dat hier al meer dan 100 jaar koffie van zeer hoge kwaliteit wordt gemaakt. Het is met een reistijd van 10 uur vanaf het dichtsbijzijnde vliegveld Lima, een lastig te bereiken koffie-dorp. Maar eenmaal aangekomen waan je je in een paradijs!
Koffieplanten in het regenwoud
Villa Rica is een prachtig regenwoud-koffiedorp in het Andesgebergte van Centraal Peru, direct aan de rand van het biosfeerreservaat "Ashanika-Yanesha". Er heerst hier een ideaal mild koffieklimaat, met temperaturen tussen de 15°C en 25°C met mooie hoogtes.
Door de weelderige omgeving, wordt hier op kleine percelen koffie verbouwd. De koffieplanten onderhouden en het oogsten van de rijpe bessen is hier geen gemakkelijke klus. Naast natuurlijk het harde werk van de boeren, zijn niet alleen de hoogte, het klimaat en de generaties lange koffiecultuur redenen waarom de koffie van deze hoge kwaliteit is. Ook het regenwoud doet zijn bijdrage! Deze koffieplanten staan tussen bananen, linden en inheemse bomen, zoals de Pacay-boom. Dit geeft de koffieplanten voldoende schaduw, voedingsstoffen en ruimte om zich te ontwikkelen. Om de planten te verzorgen bemesten de families met natuurlijke producten zoals koffiepulp en andere biologische producten die op de boerderij worden geproduceerd.
Giving back to nature!
Maak kennis met de boer:
Farmer Wilder Simon
Peru – Oxapampa
Van kinds af aan vond Wilder Simon het mooi om zijn vader te helpen in de koffieplantage. Koffie is voor Wilder meer dan een product, het is zijn leven en passie. Op zijn boerderij vind je verschillende soorten planten en bomen. De variëteit reikt van zeldzame koffieplanten zoals Geisha tot extreem oude Pacay-planten. Vanwege zijn bereidheid om de kwaliteit van zijn koffie altijd te verbeteren, is Wilder een zeer belangrijk lid van Association Aprocamé, die samen “Peru Los Mellizos” maken.