Ceylon OP Pettiagalla
OverzichtZwarte Ceylon thee. Grof, strak opgerold blad, lichte infusie, fris en aromatisch.
Het thee landgoed is gelegen aan de voet van "Adams Peak" - een van de belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden. De thee wordt geteeld op een hoogte van ongeveer 1000 meter. De tuin ligt in de buurt van de stad Ratnapura, beroemd om zijn edelstenen.
Ceylon - Sri Lanka
Het landschap, bijzonder in het Oosten en Westen van het eiland, wordt gekenmerkt door de talloze theevelden. De edelste soorten worden in het wat qua temperatuur aangenamere hoogland van Nuware-Eliya (betekent, boven de wolken) met zachte Chinese-theeplanten geteeld, terwijl verder naar onderen de robuuste Assam planten of hybriden (kruising met Chinese en Assamplanten) gecultiveerd worden.
De Ceylon cultuur is niet oud. Rond de 19e eeuw overheerste de cultuur van koffie. Toen vernietigde een agressieve plantenziekte alle koffieplanten. Het Engelse experiment met als alternatief de theeplant voldeed. Ceylon thee is vandaag de dag bekend om zijn kruidig, frisse, sterke smaak. En op de meest verschillende hoogten tussen 300 en 2000 meter ook in verschillende kwaliteiten gecultiveerd. Ceylon is een zeer progressieve, onafhankelijke staat, die zich als eerste met het moeilijke en kostbare thema van gecontroleerde biologische productie van thee bezighoudt.
Ceylon verbouwt hoofdzakelijk zwarte thee. Groene thee veel minder.