Ceylon BOP Uva Highlands
OverzichtZwarte Ceylon thee uit de provincie Uva, Eastern Highlands. Klein, nogal donker gebroken blad, diep rood-bruine infusie.
Deze fijne Uva thee wordt geoogst tijdens de piek productie periode (augustus-september). Het uitzonderlijke karakter van deze thee kan alleen tijdens dit seizoen worden bereikt.
Ceylon - Sri Lanka
Het landschap, bijzonder in het Oosten en Westen van het eiland, wordt gekenmerkt door de talloze theevelden. De edelste soorten worden in het wat qua temperatuur aangenamere hoogland van Nuware-Eliya (betekent, boven de wolken) met zachte Chinese-theeplanten geteeld, terwijl verder naar onderen de robuuste Assam planten of hybriden (kruising met Chinese en Assamplanten) gecultiveerd worden.
De Ceylon cultuur is niet oud. Rond de 19e eeuw overheerste de cultuur van koffie. Toen vernietigde een agressieve plantenziekte alle koffieplanten. Het Engelse experiment met als alternatief de theeplant voldeed. Ceylon thee is vandaag de dag bekend om zijn kruidig, frisse, sterke smaak. En op de meest verschillende hoogten tussen 300 en 2000 meter ook in verschillende kwaliteiten gecultiveerd. Ceylon is een zeer progressieve, onafhankelijke staat, die zich als eerste met het moeilijke en kostbare thema van gecontroleerde biologische productie van thee bezighoudt.
Ceylon verbouwt hoofdzakelijk zwarte thee. Groene thee veel minder.